Page 4 - Minibladet 45 2023
P. 4

  Sne- rydning
Vi tilbyder snerydning igen i år, og der er også plads til dig!
Prisen i år er 600 kr. pr. husstand for rydning af fortov. Har du andre behov, så ring for priser.
Vi putter regningen i din postkasse. Ønsker du at være med, så skriv adresse ved indbetaling. Ønsker du ikke at være med, så se bort fra den.
Ønsker du at være med, men ikke har fået girokortet så ring på 21 23 30 33 eller send en mail til svendsenkent@hotmail.com.
Har du ikke netbank, så ring gerne, så finder vi ud af det også.
Mvh. Kent Svendsen
  Generalforsamling
Glejbjerg KFUM IF afholder ordinær generalforsamling
Torsdag den 30. november 2022 kl. 19.30.
i Glejbjerg Fritidscenter.
Dagsorden ifølge vedtægterne.
Med venlig hilsen Bestyrelsen
 Havregrødsboller er gode til madpakken og nemme at bage. Bollerne laves af hav- regrød og en smule gær, hvilket forøger friskheden.
Havregrødsboller er lækre boller med en både god krumme og skorpe.
Samtidig er de meget nemme at lave.
Egnet til frysning
De færdigbagte boller med havregrød er velegnede til nedfrysning, så du altid har friske boller ved hånden.
Lad dem lige køle lidt af inden du kom- mer dem i fryseposer.
Du kan i øvrigt også putte et æble i tern i havregrøden. Det gør havregrødsbollerne lidt mere søde, hvis du ønsker det. Se mere indhold:
Ingredienser
En portion havregrød af:
2 deciliter havregryn - grovvalsede 2 deciliter vand
2 deciliter mælk
Dej laves af
2 deciliter yoghurt - naturel 15 gram gær
1 spiseskefuld sirup
1,5 teskefuld salt
150 gram rugmel 450 gram hvedemel
Sådan gør du
Lav først havregrøden. Se evt. hvordan på min opskrift på havregrød her.
Lad havregrøden køle af til den blot er lun. Opløs gæren i yoghurten - og bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden.
Havregrødsboller er gode til skolemadpak- ken - og nemme at lave. De skal dog hæve natten over. De er lavet af havregrød og med kun lidt gær, og det gør, at de holder sig fri- ske længe. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Tilsæt sirup og salt. Herefter røres rugmel helt ud i dejen. Og til sidst hvedemelet. Dejen er rigtig god at lave på rørema- skine, da den skal være klæbrig og har godt af at blive æltet længe.
Stil dejen til hævning under et viske- stykke i ca. 12 timer - eller natten over. Nu skal bollerne formes og lægges på ba- geplader. Det nemmeste er at forme dine boller med havregrød med to skeer, da dejen er meget klæbrig.
Stil bollerne til at hæve i en halv time. Pensl med lidt mælk og drys med havre- gryn.
Bag dine havregrødsboller i ca. 15 minut- ter ved 200 grader i varmluftsovn, hvor de skal være flotte og gyldne.
Tryk: Mini-Tryk, 60 86 90 37





























































   1   2   3   4