Page 4 - Minibladet 28 2023
P. 4

   Lækker og nem sommergryde med nye kartofler og grønne asparges. En dejlig gryderet med masser af smag af sommer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sådan gør du
Kartofler kommes i en gryde, og der fyl- des vand ved så kartoflerne netop er dæk- ket. Tilsæt også salt og kog kartoflerne møre. Det tager ca. 10-12 minutter. Imens skæres kyllingebryst fileterne i mindre tern, der brunes godt af i en gryde med lidt smør. Steges 4-5 minutter. Forårsløg snittes i skiver og svitses med kyllingekødet i et minuts tid.
Knæk roden af de grønne asparges og smid rodstykkerne ud. Asparges skæres i mundrette stykker, der kommes i gryden. Hæld så madlavningsfløden i og smuldr en bouillonterning i.
Lad det koge op og kom finthakket per- sille i.
De kogte kartofler skæres i mundrette stykker. Er det små og nye kartofler, kan du blot halvere dem. Eller komme dem i som de er.
Varm igennem et par minutter og smag til med salt og friskkværnet peber. Klem også lidt citronsaft i.
Ingredienser
• 600 gram kartofler gerne nye danske kartofler - og ellers de små og nemme kartofler
• 500 gram kyllingebryst filet skæret i mindre tern
• 1 bundt forårsløg i skiver
• 5 deciliter madlavningsfløde
• 1 terning bouillon hønse- eller grønt- sagsbouillon
• 1 bundt grønne asparges i mundrette stykker
• 1 potte persille
• salt og friskkværnet peber
• 1 citron lidt citronsaft af en halv citron
        Minibladet holder sommerferie uge 30 og 31.
Minibladet - 60 86 90 37 minibladet6752@gmail.com
                                           Tryk: Minibladet, 60 86 90 37















































































   1   2   3   4