Page 4 - Minibladet 15 2023
P. 4
Du kan sagtens lave en wienerschnitzel af svinemørbrad, og det gør at du får et noget mere mørt stykke kød. Samtidig er stegetiden ret kort. Wie- nerschnitzlen serveres med ærter, kartofler og skysovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Wienerschnitzel af svinemørbrad er lækker og det er en nem opskrift. Schnitzlen laves ved at banke svinemørbrad ud, panere og stege i smør.
Du skal prøve denne wienerschnitzel af svinemørbrad, der er en super mør udgave af den klassiske schnitzel.
Men hov! Wienerschnitzel laves jo af kalvekød vil en del nok indvende.
Ja, normalt, men snyd ikke dig selv for denne udgave af den
super lækre schnitzel, for den er mindst lige så god som origi- nalen.
Og den er altså nem at lave. Opskriften er beregnet til fire per- soner.
Ingredienser:
1 stor svinemørbrad Hvedemel
2 æg
Lidt mælk
Rasp
Salt og friskkværnet peber
3 spiseskefulde smør til stegning (Brug ri- geligt med smør, red.)
Sådan gør du:
1. Afpuds svinemørbraden for sølvsene og fedt, og del den i fire lige store styk- ker.
2. Nu åbner du så mørbradstykkerne med en skarp kniv, hvor du skærer ned gen- nem kødet på langs. Fortsæt lidt læng- ere ned en halvvejs, så du får en stor schnitzel.
3. Læg hvert stykke kød på en frysepose på et skærebræt, læg en frysepose over kødet og bank det nu ud til en jævn størrelse. Selvfølgelig uden at smadre kødet.
4. Kom lidt hvedemel i en tallerken, pisk
æg sammen med en smule mælk i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje.
5. Dyp nu først wienerschnitzlerne i mel, såiægogtilsidstirasp.Huskat komme rundt med kødet i alle tre tal- lerkner.
6. Læg det panerede kød på et skærebræt og lad paneringen tørre fem minutter.
7. Smelt en god klat smør på en varm pande, og brun nu schnitzlerne et minut på hver side ved en god varme, og skru lidt ned, hvor de steges fær- dige. Stegetiden er blot 2-3 minutter på hver side.
8. Steg gerne over to omgange, så du har to schnitzler på panden ad gangen.
9. Læg de færdigstegte schnitzler til side, og til sidst kommes en ekstra stor klat smør på panden. Lad det smelte og ser- ver det som skysovs til kødet.
Note:
De færdigstegte wienerschnitzler serveres straks sammen med kogte eller brasede kartofler, kogte ærter og en nem skysovs.
Sudoku - let
Tryk: Minibladet, 60 86 90 37
1
8
5
4
1
3
5
2
3
8
4
1
1
7
4
4
8
2
6
1
3
9
3
5
2
8
8
1
9
4
7
2
9
7
5
6 7 2 5 3 4 9