Page 4 - Glejbjergs Royale Ugeblad!
P. 4
Tryk: Mini-Tryk, 60 86 90 37
Dette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes livret blev
bl.a. serveret på Majestætens fødselsdag 11 marts. Opskriften skulle række til 4 personer.
Ingredienser
600 g skært oksekød i strimler fx flank-
steak eller tern fx mørbradspidser
25 g margarine eller smør/olie
4 løg
4 tsk karry
4 tsk paprika
4 spsk ketchup
5 dl piskefløde
2 spsk engelsk sauce
6 hårdkogte æg
1 glas rødbeder
800 g små kartofler (små som i glaskartof-
ler)
1 pose bølge pommes frites (frost)
Sådan laver du
Kong Frederiks livret:
Varm pommes frites i ovnen, ca 25 min..
Kog kartoflerne i en gryde.
Steg kødet i en gryde sammen med 2 løg
og karry.
Herefter paprika, fløde, engelsk sauce og
ketchup.
De sidste 2 løg, rødbederne og de 6 hård-
kogte æg hakkes i små tern og lægges i
hver deres skål.
Pommes frites lægges i bunden af taller-
kenen.
Herover kommer kødet og saucen.
Øverst drysses hakket æg, løg og rødbe-
der.
De kogte kartofler, resten af pommes fri-
tes, skålene med løg, rødbeder og æg ser-
veres ved siden af.
Kong Frederiks Livret
Kong Frederik den 9.,
Konge af Danmark 1947-1972.
Kongesiden…
Hans Majestæt Kong Frederik X.
Majestæterne viser kærligheden…
For 2. gang
i Minibladets
historie,
får Danmark
ny regent!