Page 3 - Minibladet 51 2023
P. 3

Fra menighedsrådet
ENDELIG kan vi fortælle, at vores vikarpræst Jakob Sil-
lasen Smith er fastansat som sognepræst i Åstrup Pasto-
rat pr. 1. februar 2024.
Jakob og hans hustru vil komme til at bo i præstebo-
ligen i Åstrup , og vil blive tilknyttet både Åstrup og
Holsted.
Vi glæder os meget til et godt samarbejde med Jakob,
da vi jo allerede har lært ham at kende som en enga-
geret og dygtig præst.
Rigtig glædelig jul
til alle i Glejbjerg.
Med venlig hilsen
Åstrup Menighedsråd
Optøning af and skal helst foregå i køleskabet,
for så får du det bedste resultat når anden skal
steges.
Foto: iStock.com.
Her får du de bedste tips og råd til optø-
ning af and. Se hvordan du bedst tør en
frossen and op, og hvor lang tid med det
tager.
Jeg får løbende spørgsmål omkring optø-
ning af and, gås og så videre, og derfor
har jeg her samlet de bedste tips, når du
skal have en frossen and tøet op.
Mange er nemlig i tvivl om man skal tø
anden op i køleskabet, eller om det er
bedre at lade anden ligge på køkkenbor-
det.
Så det kigger vi nærmere på her.
Optøning af and
Og lad os bare starte med det korte svar
omkring optøning af and: Den skal nem-
lig i køleskabet.
En frossen and har nemlig bedst af at tø
op ved en lav temperatur, og her er køle-
skabet det perfekte sted.
Har du ikke plads i køleskabet, eller skal
du lave flere ænder, så stil eventuelt
anden eller ænderne i en køleboks, eller
anden kasse, uden for. Blot så dyr ikke
kan få fat i ænderne.
Når du ikke skal tø frosne ænder op på
køkkenbordet ved stuetemperatur skyl-
des det, at anden simpelthen kan blive
mere tør under tilberedningen.
Det vigtige er, at temperaturen under op-
tøningen holdes på under fem grader.
Så det bedste er altså, at optø en frossen
and i køleskabet.
Skal anden pakkes ud?
Nej, lad anden blive i indpakningen, og
læg den i et fad med dyb kant, så du ikke
får væske ud i køleskabet.
I forhold til hygiejne skal anden selvføl-
gelig ikke røre ved andre madvarer, så
vær lige opmærksom her.
Hvor lang tid tager det at optø en and?
Når du skal optø en frosssen and, skal du
i gang i god tid.
Typisk skal du forvente det tager to dage,
altså 48 timer.
Og er det en meget stor and, skal du regne
med tre dage før anden er helt optøet.
Kan man stege en frossen and?
Endelig er der måske nogen der tænker,
om man ikke bare kan smide en frossen
and eller gås direkte i ovnen?
Jo, det kan du godt, men...
Jeg har prøvet, og jeg synes ikke resultatet
er godt. Dels bliver kødet mere tørt, og
dels er stegetiden altså væsentlig længere.
Så mit råd er: Følg denne anvisning på
optøning af and, for det giver det bedste
resultat. Og lad optøningen tage den tid,
som den skal.
Så er du godt på vej mod den perfekte an-
desteg.
Husk i øvrigt, at kernetemperaturen i en
andesteg skal være på 75 grader. Så an-
vend gerne et stegetermometer.
Traditionen tro sælges
fyrværkeri
til favorable priser
på Nyvang 16 B
Åben efter aftale
Kontakt 28 14 51 00
ønsker alle en glædelig jul,
og et godt nytår!
GLEJBJERG MODELBYG
v. Bjarne Lauridsen







   1   2   3   4   5