Page 4 - Minibladet nr. 47
P. 4

Lækre kærnemælksboller, der både er bløde og luftige. Bollerne bages med kærnemælk, og de er
gode at fryse ned. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen
Her får du min opskrift på nemme kærnemælksboller
Det er lækre og luftige boller bagt med kærnemælk, og bol-
lerne er velegnede til frysning
Kærnemælksboller er simpelthen så
Ingredie
og lidt kardemomme. Kardemomme kan
lækre og absolut en af mine favoritter, når
nser
udelades. Kom det ind i røreskålen sam-
det gælder et stykke brød til kaffen.
250 gram kærnemælk - svarende til 2,5
men med smeltet smør og et æg.
deciliter
Ælt dejen ved middel hastighed i ca. 10
Boller med kærnemælk er samtidig ret
50 gram gær
minutter, hvorefter dejen virkes op. Læg-
nemme at bage, og bollerne bliver både
400 gram hvedemel
ges i en skål med viskestykke over, og
lette og luftige.
30 gram sukker
hæver til dobbelt størrelse. Ca. 30 minut-
5 gram salt
ter.
Der er flere fordele ved at bruge kærne-
0,5 teske kardemomme
Virk hurtigt dejen op igen, og del i 10 lige
mælk, når du bager. Dels giver kærne-
50 gram smør - smeltet
stykker, der hver vejer cirka 80 gram.
mælken brødet en lidt syrlig smag,
1 æg
Trilles til boller og lægges på bageplade
nærmest som en mild surdej, og dels hol-
med bagepapir. Pensles med sammen-
der brødet sig friskt i længere tid.
Pensling
pisket æg og lidt mælk.
1 æg
Lad nu bollerne hæve i cirka 30 minutter.
Kærnemælk forlænger altså holdbarhe-
2 spiseskefulde mælk
Forvarm imens ovnen til 200 grader
den i brød, og i dette tilfælde de lækre
varmluft.
boller. Opskriften giver 10 stk.
Sådan gør du
Bag dine kærnemælksboller midt i ovnen
Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør kær-
i cirka 15 minutter, men pas på de ikke
nemælk og gær sammen.
bliver for mørke!Vej hvedemel af sammen med sukker, salt











































   2   3   4   5   6