Page 6 - Minibladet 35 2023
P. 6

      Kong Frederiks Livret
  Dette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes livret blev bl.a. serveret på Majestætens fødselsdag 11 marts. Opskriften skulle række til 4 personer.
Omsorgsarbejde på plejehjemmet starter den 13. september kl. 14.00 og derefter hver onsdag i ulige uger
HØSTFEST
Torsdag den 21. september kl 17.30 Der serveres sild med tilbehør –smørbrød – kaffe og kage
Pris 175,- kr.
Tilmelding senest den 15 september
til dagcentret 79966825 eller Birthe Fyhn 60962266
Åstruplunds Venner
Kong Frederik den 9.,
Konge af Danmark 1947-1972.
  Ingredienser
600 g skært oksekød i strimler fx flank- steak eller tern fx mørbradspidser
25 g margarine eller smør/olie 4 løg
4 tsk karry
4 tsk paprika
4 spsk ketchup
5 dl piskefløde
2 spsk engelsk sauce
6 hårdkogte æg
1 glas rødbeder
800 g små kartofler (små som i glaskartof-
ler)
1 pose bølge pommes frites (frost)
Sådan laver du Kong Frederiks livret:
Varm pommes frites i ovnen, ca 25 min.. Kog kartoflerne i en gryde.
Steg kødet i en gryde sammen med 2 løg og karry.
Herefter paprika, fløde, engelsk sauce og ketchup.
De sidste 2 løg, rødbederne og de 6 hård- kogte æg hakkes i små tern og lægges i hver deres skål.
Pommes frites lægges i bunden af taller- kenen.
Herover kommer kødet og saucen. Øverst drysses hakket æg, løg og rødbe- der.
De kogte kartofler, resten af pommes fri- tes, skålene med løg, rødbeder og æg ser- veres ved siden af.
Bankospil den 12. september kl. 19.00
Husk kop
      Kreatur-idyl på Fåborgvej. Foto: Mini-Tryk.
































































   4   5   6   7   8